festival_beeks_bergen_webVan 21 tot en met 23 juni van dit jaar vindt de eerste editie plaats van het gloednieuwe Best Kept Secret Festival, gehouden in het Event Centre Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Waar de afgelopen jaren Lowlands en Pinkpop soeverein favoriet waren bij de Nederlandse festivalbezoekers hebben deze gerenommeerde festivals er nu een stevige concurrent bij. Best Kept Secret pakt namelijk bij haar vuurdoop al uit met een lading artiesten van formaat. Hierbij een kleine greep uit het aanbod.

Op de vrijdag zijn de gevierde publiekstrekkers Arctic Monkeys en Bloc Party de in het oog springende namen, naast hiphoppers van de nieuwe generatie Macklemore & Ryan Lewis en Tyler, The Creator. Aanrader: de Engelse indierockers van The Maccabees.

De zaterdag staat in het teken van enkele van de grootste hypes in de alternatieve muziekwereld van vorig jaar. De artistieke heren van Alt-J en de nostalgische surfpoppers van Allah-Las geven acte de présence, en ook onze zuiderburen Balthazar komen met een strak tweede album op zak de festivalweide platspelen.

Zondag is duidelijk de dag van de grote artiesten op Best Kept Secret. Onder meer het dromerige triphopcollectief Portishead, het Ijslandse Sigur Rós en indiegrootheid Modest Mouse komen Hilvarenbeek op deze dag verblijden met een optreden.

 

Tags: , , , , ,