marco-borsato(1)Marco Borsato is de meest populaire Nederlandse artiest op uitvaarten. Ongeveer 7 procent van de Nederlandse bevolking zou het waarderen als Borsato live komt optreden op zijn of haar begrafenis of crematie. Dat is één van de uitkomsten van onderzoek van een recent uitgevoerd onderzoek.

De Nederlandse zanger met Italiaanse roots doet het al jarenlang goed in de lijst met meest gedraaide uitvaartmuziek. Nummers als ‘Het Water’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ scoren goed in deze lijsten. Na Marco Borsato is Ilse DeLange met 6,3 ook populair. Guus Meeuwis maakt de top drie compleet. 5,9 procent van de Nederlanders zouden de Brabander op hun uitvaart willen. Dries Roelvink is daarentegen het minst populair. Meer dan 17 procent ziet de volkszanger liever niet live optreden tijdens de uitvaart.

Dela, verzekeraar van o.a. begrafenissen, doet ook onderzoek naar muziek tijdens uitvaarten. Deze grootste organisatie op het gebied van uitvaarten heeft een top 50 van meest gedraaide nummers op uitvaarten gemaakt. Niet geheel verrassend staan Andrea Bocelli en Sarah Brightman daar op de eerste plaats met het nummer ‘Time To Say Goodbye (Con Te Partire), gevolgd door Tears in Heaven van Eric Claptop. Marco Borsato is op nummer drie de eerste Nederlandse artiest met ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Ook Stef Bos (5. Papa), Guus Meeuwis (7. De Weg) en Paul de Leeuw (8. De Steen) doen het goed bij uitvaarten.

 

Tags: