muziekpaleissingel200309Begin 2014 moet het dan eindelijk gaan gebeuren: het geheel vernieuwde Utrechtse muziekcentrum Vredenburg zal na zeven jaar haar deuren weer gaan openen voor muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland. Op de plaats van het oude muziekcentrum Vredenburg is de afgelopen jaren vlijtig gewerkt aan de realisatie van een complex dat zijn weerga niet kent.

Naast de klassieke grote zaal van het oude muziekcentrum – de rest is allemaal gesloopt – krijgt het nieuwe TivoliVredenburg vier zalen, bestemd voor popmuziek, jazzmuziek, kamermuziek en cross-overs. TivoliVredenburg is dankzij de integratie van de drie grote muziekinstituten Tivoli, Vredenburg en het SJU Jazzpodium een voor Nederlandse begrippen uniek project, waarin plaats is voor vrijwel alle soorten muziek.

Naast de muziekzalen herbergt het nieuwe complex een grand café en een restaurant. Ook is er een centraal foyerplein, van waaraf de bezoeker toegang heeft tot de verschillende zalen én men kan genieten van een schitterend uitzicht op de stad Utrecht. Men zal nog een aantal maanden geduld moeten hebben tot TivoliVredenburg weer open is voor publiek. Tot die tijd bieden Vredenburg Leidsche Rijn en Vredenburg Leeuwenbergh het decor voor de grote concerten in Utrecht.

 

Tags: , , , ,